Menu: onze mezze's


Mezze's zijn kleine gerechtjes uit het midden-oosten, de landen rondom de Middellandse zee en Noord-Afrika. Het woord komt oorspronkelijk van het Perzisch "Maza".Het betekent smaak.

Mezze eten is een sociaal gebeuren. Je neemt wat uit alle schaaltjes terwijl je op een ongedwongen manier bij elkaar bent.

\Mezze's bevatten alle ingrediënten om een onvergetelijk Oriëntaals feestje te geven.


Klassieke Mezze gerechten zijn Börek (gerolde deegbladen met feta), Hümüs (sesampasta met kikkererwten) en Gevulde Wijnbladeren, maar ook verassende combinatie's als Sakşuka (gebakken aubergine, tomaat look en yoghurt) of Hamsi Tusasa (gemarineeerde ansjovis).


Laat je verleiden door de sprookjesachtige geuren en smaken van duizend-en-één-nacht… in de Mezze bar.


KOUDE MEZZE'S

Şakşuka (gebakken aubergine met groeten en lookyoghurt)
Kizartma (variatie gebakken groetne in olijfolie met een dipje)
Fasulye ezmesi (witte bonenpesto)
Antep ezmesi (pikante peperpurée met walnoten)
Pilaki (rode bonen in tomatensaus)
Rus salatasi (russische salade)
Kurili Tavuk salatasi (kip curry)
Ton salatasi (tonijnsalade)
Tarama (lomviseieren verfijnd met olijfolie)
Hümüs (sesampasta met kikkererwten)
Yaprak sarmasi (gevulde wijnbladeren)
Tzatziki (yoghurt met look en munt)
Beyaz peynir (fetakaas)
Patates salatasi (gekruide aardappelen)
Kelem salatasi (rode koolsalade)

1 portie = € 4,00
4 porties = € 13,00

intereur